Projecten

Oude Westen

In de Rotterdamse wijk Middelland heeft ERA Contour in samenwerking met Woonstad Rotterdam 50 vooroorlogse panden gerenoveerd. De fundering, de gevels en het dak zijn vernieuwd. Karakter en sfeer van de straten bleven behouden. De mensen konden kiezen uit een tweelaagse woning, drielaagse woning of een heel pand. Van binnen deden we niets: de panden zijn casco opgeleverd. Dat zorgt niet alleen voor een pand met toekomstwaarde voor een bereikbare prijs, maar dit betekent ook dat bewoners hun huis naar eigen inzicht, tempo en budget kunnen afbouwen tot de ultieme stadswoning in één van de meest urban stukjes Rotterdam. Het was ook mogelijk om de woning (deels) door ERA Contour te laten afbouwen.


Architectuur: Shift architecture urbanism. Fotografie: René de Wit


De marketingcampagne van Eén Blok Stad sluit naadloos aan bij het gekozen woonconcept voor dit stukje Rotterdam dat als doel heeft de bestaande sociale cohesie in deze bijzondere buurt te versterken. Internet speelde daarin een centrale rol met teaserclips en documentaire-achtige filmafleveringen over het project op de website.

In 2007 heeft ERA Contour met Eén blok stad de Bouwkennis Marketing Jaarprijs gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het meest vernieuwende initiatief in de bouw-, vastgoed- en installatiesector. Volgens de jury getuigt het project van lef en is het zowel innovatief in de opzet, als in het gebruik van communicatie en media. Naast het oordeel van de vakjury telde de stem van het publiek mee dat via een stemkastje een winnaar kon kiezen.

In 2012 heeft het project de Rotterdamse Architectuurprijs gewonnen, zowel de publieksprijs als die van de vakjury. Inmiddels wordt het concept Een blok stad succesvol toegepast in nauwe samenwerking met Ymere in Amsterdam. 

Divide