Spoorpunt

Spoorpunt

Goed nieuws! Na een uitstapje voor enkele projecten in Amsterdam is Eén Blok Stad terug in Rotterdam! En op een bijzondere plek! ERA Contour gaat met Eén Blok Stad Spoorpunt 18 casco-gerenoveerde woningen voor zelfbouwers te koop aanbieden. Er komen zowel 2,5-laagse en extra brede 1-laagse woningen. Vanaf 25 maart 2017 zijn de woningen te koop. Heb je vragen over de woningen, neem dan contact op Woonvisie Makelaars via 010 2180 280.

CASCO RENOVATIE DOEN WIJ, DE REST DOE JIJ!

ERA Contour zorgt ervoor dat het casco compleet gerenoveerd wordt op basis van het plan dat met de koop-geïnteresseerden is bedacht. ERA Contour zorgt ervoor dat dit professioneel en snel wordt uitgevoerd. Kopers hebben invloed. Hoe ziet de indeling (de programmering) er uit, waar komen balkons of dakterrassen en hoe worden de gezamenlijke ruimtes afgewerkt? Kopers bepalen, ERA Contour voert deze ingrijpende werkzaamheden uit. Voor een algemene beschrijving van wat Eén Blok Stad is, klik hier.

Achter de voordeur ontwerpt en bouwt de koper zelf af, met eigen budget en naar eigen smaak. Kopers zijn hierbij onafhankelijk van hun buurman, maar samenwerken kan natuurlijk wel!

Zelfbouw

Met Eén Blok Stad hebben we al meer dan 120 woningen aangepakt. Onze visie op zelfbouw is er dus één met ervaring en specifieke overtuiging. Zelfbouw is in onze ogen maximaal invloed op het eindresultaat en maximaal invloed op de kosten: alleen daar geld aan uitgeven waaraan jij dat wilt. Natuurlijk moet het gebouw wel constructief in orde zijn, veilig en voldoen aan de wettelijke eisen. Daarom doen wij het casco en doe jij de rest – een heldere verdeling van risico’s en taken en een zorgvuldig gekozen scheidslijn tussen collectief en individueel.

Met deze vorm van zelfbouw ontstaan de mooiste woningen en dat gaan wij ook laten gebeuren in de Spoorpunt!VERKOOPINFORMATIE

Sinds 25 maart zijn de woningen van Spoorpunt officieel te koop. Tijdens een kick-off bij het pand konden geïnteresseerden kijken, voelen, ruiken aan het hebben van een kluswoning in Spoorpunt. Alle informatie over de woningen vind je terug op deze website. In Spoorpunt komen 18 casco woningen en 1 bedrijfsruimte. Van appartementen van 80 m² tot een bovenwoning met van 180 m².

De woningen hebben allemaal toegang tot het gezamenlijke dakterras. Daarnaast hebben de bovenwoningen de mogelijkheid tot het maken van een privé dakterras. De benedenwoningen hebben een tuin. De verkooptekeningen, biedingsprocedure en technische gegevens over de woningen zijn allemaal beschikbaar op deze website.

PLANNING

Vanaf zaterdag 25 maart 2017 staan de woningen te koop voor iedereen die geïnteresseerd is. Je hoeft dus geen deelnemer van de workshops te zijn geweest om toch kans te maken op een Eén Blok Stad woning! Je hebt tot 19 april de tijd om een bod te doen op de woning(en) van jouw voorkeur.

Het renoveren van de cascowoningen zal naar verwachting in juni/juli 2017 van start gaan en een half jaar beslag nemen, afhankelijk van de werkelijke staat van het gebouw. Kopers kunnen deze tijd gebruiken om hun plannen verder uit te werken. De verwachte opleverdatum ligt rond de jaarwisseling van 2017/2018.


MET HULP, INDIEN NODIG

Bij de oplevering van de casco woningen is het proces van Eén Blok Stad nog niet afgelopen. Tijdens de afbouw van hun woningen worden de kopers niet aan hun lot overgelaten, er zal naar behoefte begeleiding zijn. Zodra een woning afgebouwd is kunnen kopers dat melden en wordt er een eindinspectie gedaan om de woning bewoonbaar te kunnen verklaren. Vanaf dat moment is het Eén Blok stad proces afgerond en kunnen kopers gaan genieten van hun zelfgebouwde woning én van Bergpolder!                                   

Divide